Despre Pansab

Activitatea Pansab de-a lungul timpului

Povestea noastă începe într-un mic orăşel din Ardeal, cu un brutar căruia îi plăcea tare mult să facă pâine. Era fericit de fiecare dată când scotea din cuptor pâinile calde, frumos rumenite și extrem de gustoase și le împărțea cu drag celor patru băieți pe care îi avea bucăți delicioase de pâine.

Fiii brutarului creșteau harnici şi sănătoşi și vedeau în fiecare zi cum se plămădeşte pâinea delicioasă făcută de tatăl lor. Așa au învățat că omul reuşeşte cu adevărat atunci când face ceva din inimă, cu pasiune, fără să ezite şi fără să se plângă de momentele grele din viață.

Singurul mister rămas nedeslușit de cei patru băieți era marele secret al pâinii pe care o făcea tatăl lor. Fiii brutarului au crescut, iar unul dintre băieţi, cel de-al doilea născut, a fost atras de munca aceea al cărei rezultat este atât de aromat şi hrănitor. Şi a stat acest fiu pe lângă tatăl lui, a întrebat, a învăţat și a trudit cu pasiune din ce în ce mai mare.

Abia după ce băiatul a dovedit că este suficient de bine pregătit brutarul cel bătrân i-a divulgat secretul pâinii lui...

La fel ca și tatăl său, tânărul brutar pregătea cu răbdare și pasiune o pâine specială, savuroasă și sănătoasă. Cei care o cumpărau se întorceau mereu cu gândul gustul desăvârșit, care adună familiile în jurul mesei.

Încet, tânărul brutarul a început să facă mai multă pâine şi mai multe sortimente, ca să se poată bucura toată lumea de savoare pâinii îmbietoare. Cu multă muncă, dăruire şi fără să renunțe vreo clipă la la ingredientele de calitate, naturale şi sănătoase, afacerea a crescut puțin câte puțin. Pe lângă pâine, brutarul îi încântă pe oameni cu numeroase prăjituri și produse de patiserie. Delicioase, aromate şi arătoase, cu ingrediente naturale, atent selectate.

În zilele noastre, brutăria are 7 magazine în micul oraș ardelenesc şi o reţea de distribuţie proprie. Iar pâinea....ei bine, pâinea, cu toate sortimentele pregătite cu pricepere, duce cu ea secretul bătrânului brutar şi spune aceeaşi poveste despre statornicie şi armonie.

Brutăria se numeşte Pansab şi chiar dacă e dotată cu tehnologie modernă, la standarde înalte, tradiţia este cea care dă tonul.